رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران با بیان اینکه متأسفانه هنوز الگوی مدون سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی نداریم بر لزوم مشارکت حوزه و دانشگاه در تدوین این الگو تأکید کرد.
به گزارش «سبک زندگی اسلامی» به نقل از ایکنا، «حجتالاسلام والمسلمین عبدالحسین خسرو پناه»، با اشاره به فرمایشات مقام معظم رهبری مبنی بر ترویج سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی گفت: متأسفانه ما الگوی مدون سبک زندگی نداریم.
وی افزود: شورای عالی انقلاب فرهنگی همانگونه که مهندسی فرهنگی را تدوین کرده که البته هنوز تصویب نهایی و ابلاغ نشده است یا همان طور که نقشه جامع علمی کشور و سند دانشگاه اسلامی نوشته و ابلاغ شد، لازم است که الگویی برای سبک زندگی به ویژه در بعد استحکام و تحکیم خانواده نوشته شود.
حجتالاسلام خسرو پناه با اشاره به آموزههای اسلام در رابطه با خانواده عنوان کرد: در دین مبین اسلام اصالت تنها به مرد، زن یا فرزند نیست بلکه با خانواده است و خانواده نهاد اصلی است که قوام جامعه توسط آن پدید میآید.
رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران گفت: اگر شورای عالی انقلاب فرهنگی این سند را تدوین کند، طبیعتاً وظیفه هر کدام از نهادهای مختلف مشخص میشوند که در چه بخشی از این سند فعالیت کنند.
وی با تأکید بر اینکه در اجرای این سند تمام نهادها نقش مؤثر دارند، گفت: شاید نقش آموزش و پرورش در اجرای سند سبک زندگی ایرانی ـ اسلامی کلیدیتر باشد، زیرا اصولاً باید از دوران کودکی و پیشدبستانی آموزشها را آغاز کرد که نوع تعامل مردم با یکدیگر باید چگونه باشد و یا اخلاق اسلامی در تعامل با خود، دیگری، همسایگان و جامعه چگونه است.
حجتالاسلام خسرو پناه بر لزوم آموزش حفظ تکریم پدر و مادر تأکید کرد و گفت: اگر از دوران کودکی به فرزندان این مسئله آموزش دهیم، نظام خانواده تثبیت میشود و حقوق دیگران برای فرزندان دارای ارزش خواهد شد که مسلماً نقش مؤثری در تحکیم خانواده و جامعه دارد.
رئیس مؤسسه پژوهشی حکمت و فلسفه ایران تاکید کرد: سند سبک زندگی نوشته شود و سپس در آموزش و پرورش و وزارت علوم اجرایی شود که البته سازمانهایی مانند تبلیغات اسلامی و ارشاد نیز نقش مؤثری در این زمینه دارند.
وی با بیان اینکه از طریق نوشتن کتاب و یا حتی ساخت فیلم و سریال میتوان این نوع سبک زندگی را ترویج داد، گفت: باید سریالهایی ساخته شود که سبک زندگی مثبت معرفی کنند و آثار سوء سبک زندگی منفی را نشان دهند که این مسائل بسیار مفید و کارآمد خواهد بود.
حجتالاسلام خسرو پناه همچنین به نقش وحدت حوزه و دانشگاه در این امر اشاره کرد و گفت: حوزه و دانشگاه میتوانند در تدوین الگوی سبک زندگی اسلامی مشارکت داشته باشند زیرا در تدوین الگو تنها باید و نبایدهای فقهی و اخلاقی کافی که حوزه متولی آن است، کافی نیست بلکه یکسری بحثهای توصیفی، جامعهشناختی و روان شناختی لازم است که باید از اساتید متدین دانشگاهها بهره برد.